Thursday, April 9, 2009

Vårviol, marieblomme, duftviol, tormånedsviol ...


De små vidunderligt duftende blomster lyser op i haven lige nu, og der er mange flere anvendelsesmuligheder end i buketter. Kom dem i salaten, lad dem flyde på vandet i kanden, lad dem pryde kager - som de er eller kandiserede - kom dem i pandekagedejen, i te og i honning. Send dem til dine venner som en forårshilsen, lav amuletter af dem eller bær dem på dig og de vil bringe dig held og kærlighed.


Fyld et lille glas med blomsterhovederne, og hæld acaciehonning over. Lad det trække nogle dage, og brug det fx i te. Lindrer ved hoste, hovedpine og kærestesorger.

Man kan også lave en te af dem:
2 tsk. violer
2½ dl. koldt vand

Violerne overholdes med koldt vand og trækker nogle minutter, inden vandet opvarmes til kogepunktet. Si og smag eventuelt til med honning.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Viola odorata/sweet violet can be used in many ways: in salad, flowing in the drinking water, as garnish on cakes (au naturel or candied), in pancakes, tea or honey. Mail them to your friends as a spring greeting, make amulets or wear them and they will bring you luck and love. Honey: fill a small jar with flowers and pour acacia honey over. Let draw for at least a couple of days and use in tea. Alleviates coughes, headaches and heartaches.

2 comments:

  1. Umm, dejligt! Og sikke en fin c.m.baker dims du har der - er det en papirkurv? Måske en påskekurv? Jeg mente at spørge dig om tips til noget at ha i kurven, men nu løber jo tiden afsted, kan jeg se...

    ReplyDelete
  2. Det er en kurv Sølver har lavet. Glansbillederne er købt i Panduro og limet med decoupagelim på kurven der er foldet af noget akvarelpapir han selv har malet.

    ReplyDelete

Please share your thoughts and ideas. Thank you for commenting!