Sunday, April 19, 2009

Det daglige brød

Mandagstemaet i denne uge er hverdagsluksus. Der er ingen tvivl i mit hjerte om at det daglige brød er en virkelig hverdagsluksus.


Det er ikke det industrielle lynbrød med masser af pep og pop og jeg ved ikke hvad de kommer i. Det er brødet der laves af hele runde saftige økologisk dyrkede korn. Korn med alle næringsstoffer, vitaminer og mineraler intakte ...


Brød der laves af friskkværnet mel, der dufter så helt specielt krydret og kraftfuldt, endnu varmt fra kværnen ...

Brød der er æltet i hånden med kærlighed til de der skal spise det. Dét er hverdagsluksus! (Og ja, jeg er godt klar over brødet her er en kringle, men kringlen blev bagt i dag, og brødet er først i ovnen lige nu så det er friskt til madpakkerne i morgen).

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Scandinavian bloggers have a monday theme. This week it's everyday luxury. There is no doubt in my heart, that the daily bread is a real everyday luxury!

I'm not talking about industrial bread with lots of additives I can't even pronounce. It is the bread made of whole, round, juicy organic grain. Grain with all the nutrients, vitamins and minerals kept intact ...

Bread made from flour fresh and warm from the grinding mill, smelling so uniquely spicy and vigorously ...

Bread knead with love for those who is going to eat it. That's everyday luxury!
(And yes, I realize this is a pretzel, but that's what I made this afternoon. The bread is in the oven at the moment so there will be fresh bread for lunch at school).

13 comments:

  1. Umm, det så godt ut - er nok en luksus å sette tennene i dette, ja. Det er alltid bedre med hjemmelaget enn med kjøpt, synes jeg. Herlig innlegg - fin uke!

    ReplyDelete
  2. Fantastisk svar til ugens tema. Hjemmebagt brød er en hverdagsluksus jeg bliver nødt til at finde plads til igen. Tak for inspirationen!

    ReplyDelete
  3. Hjemmebakt er luksus- skulle ønske det var min HVERDAGsluksus:-) Heldige de som har deg da!

    ReplyDelete
  4. Jeg giver dig helt ret, hjemmebagt brød er en hverdagsluksus, jeg bager også selv alt mit brød, og det er en nydelse.
    God aften til dig

    ReplyDelete
  5. Yum!!! That looks delicious. And is that your grain mill? It's gorgeous!!
    <3

    ReplyDelete
  6. Kjenner det gode lukten av nystekt brød helt hit jo :-))

    ReplyDelete
  7. Det daglige brød. Ja, det er da en ren luksus på det både fysiske og åndelige plan.

    Smukke inspirerende billeder, du har præsteret. De er en luksus at se på.

    Ha´ en dejlig dag, Mona ;-)

    ReplyDelete
  8. Fantastisk - det er jo også sådan vi gør.

    ReplyDelete
  9. Å ha hjemmebakt brød hver dag er luksus ja:) Hverdagsluksus:) Kan kjenne lukta av kringla helt hit:)
    Ha en fin mandag:)

    ReplyDelete
  10. Fin tolkning av tema. Det daglige brød, som vi i i-land tar som en selvfølge....

    Jeg har en annen vinkling av hverdagsluksus. Velkommen på besøk!

    ReplyDelete
  11. Det daglige brødet er nok en selvfølge her i vår kant av verden, men en luksus andre steder.
    Flotte bilder og tekst til ukens tema:)

    ReplyDelete
  12. Dejlig tolkning af ugen emne og hvor har du ret, hjemmebagt brød - uhm det emmer af luksus!
    Opskriften på nutella vil jeg prøve sammen med yngste, den vil helt sikker vække begejstring:)

    ReplyDelete
  13. Åh... dette så veldig godt ut! Jeg leter stadig etter økologiske alternativer i butikken når jeg handler. Jeg syns det er luksus faktisk, fordi jeg har ikke alltid råd til det- det er veldig dyrt.
    I dag gjorde jeg det, unnet meg økologisk laks. Den kostet 25 kr mer enn vanlig.
    Jeg har lyst til å bake igjen snart nå ja!

    ReplyDelete

Please share your thoughts and ideas. Thank you for commenting!