Sunday, February 1, 2009

Nyt liv

Jeg holder så meget af gamle ting, ting som er brugt, repareret, elsket, genbrugt, arvet og genanvendt. Måske har de været en tur omkring et pulterkammer, et loft eller en lade - og så frem af glemslen og støvet af og brugt endnu en gang. Sådan er det med de fleste af de ting jeg har. De er ofte slidte, skæve, skrammede og mangler måske en kantliste eller et hjørne er knækket af. Men det er præcis sådan jeg kan lide det!

Når jeg putter ungerne i slagbænken, tænker jeg på dét eller de andre køkkener hvor den har stået, og hvem der mon har sovet i den i årenes løb. Det giver sådan en god følelse af kontinuitet og tryghed med gamle møbler (og jeg tænker ikke på fine antikke skrøbeligheder) - og jeg tror også dé glæder sig over at få et nyt lag linoliemaling og komme til ære og værdighed igen.

Jeg fandt nogle af ungernes uldne babyundertrøjer som jeg havde gemt, selvom de havde både pletter og et par huller og ikke ligefrem indbød til genbrug. Men en tur i gryden med nogle plantefarver samt lidt broderi hist og pist - og ta daa: nyt liv!En lille silkehue røg med i gryden og kan fint bruges til endnu et lille dunet hovede.Denne fantastiske svenske bog handler om netop dét jeg forsøger at beskrive. Den er en guldgrube af fine billeder af gemte ting, især baby-, børne- og dukketøj. Og kan man lide at strikke, er der masser af opskrifter så de gamle modeller kan få et helt nyt liv.
Den er desværre udgået fra forlaget, men kan lånes på biblioteket her.

Tjek lige disse reparationer på albuerne!

2 comments:

Please share your thoughts and ideas. Thank you for commenting!